"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають, Brent піднялася вище 56 доларів

Вівторок, 14 лютого 2017, 15:31

Нафта дорожчає у вівторок після стрибка напередодні, інвестори оцінюють дані про скорочення видобутку країнами ОПЕК і зниження курсу долара.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Квітневі контракти на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:18 подорожчали на 0,53 долара (0,95%) - до 56,12 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI з поставкою в березні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на 0,45 долара (0,85%) - до 53,38 долара за барель.

Реклама:

Як випливає з розрахунків "Інтерфаксу", країни ОПЕК, які беруть участь в угоді про зниження нафтовидобутку, виконують свої домовленості на 93%.

Деякі країни перевищили свої квоти, зокрема Саудівська Аравія знизила видобуток, згідно вторинних джерел, на 598 тисяч б/с, в той час як повинна була знизити її на 486 тисяч б/с. Таким чином, країна перевиконала обіцянку на 23%.

На попередньому тижні видобуток нафти в США був на максимумі з квітня 2016 року - 8,98 б/с. Товарні запаси нафти досягли найвищої позначки для цієї пори року за більш ніж три десятиліття - 508,6 млн барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: