МЕРТ не зміг забрати у Ахметова державний комбінат

П'ятниця, 10 лютого 2017, 16:26

Харківський апеляційний господарський суд підтвердив право оренди майнового комплексу державного науково-виробничого підприємства "Укрмеханобр" за Маріупольським металургійним комбінатом ім. Ілліча.

Про це йдеться в постанові суду від 3 лютого, пише Liga.Net.

У листопаді Господарський суд Харківської області визнав за ММК ім. Ілліча право оренди майнового комплексу Укрмеханобр і зобов'язав регіональне відділення Фонду держмайна в Донецькій області підписати додаткову угоду про продовження терміну оренди до 17 серпня 2027 року.

При цьому регіональне відділення ФДМУ і Міністерство економічного розвитку і торгівлі звернулися до апеляційного суду з проханням скасувати вищевказане рішення суду і відмовити в задоволенні позовних вимог ММК ім. Ілліча.

Реклама:

У прес-службі Мінекономрозвитку повідомили про намір оскаржити рішення суду. МЕРТ зазначає, що копія постанови суду апеляційної інстанції не надходила в міністерство.

Після отримання такої копії і ознайомлення з текстом міністерство подасть скаргу до Вищого господарського суду.

У липні 2016 року МЕРТ відмовився продовжувати договір оренди гірничо-збагачувального комбінату Укрмеханобр, який ММК орендує з 2005 року. У серпні Метінвест також звертався до президента Петра Порошенка із заявою про спробу рейдерського захоплення Укрмеханобр.

Договір про оренду комплексу Укрмеханобр був підписаний між ФДМУ і ММК ім. Ілліча 14 липня 2005 року терміном на п'ять років. Потім оренду продовжили до серпня 2016 року.

Укрмеханбор забезпечує 90% потреби доменного цеху ММК ім. Ілліча і 40-50% потреби його аглофабрики в руді. Орендна плата за використання державного ГЗК за 11 років становила 36 млн гривень.

Як відомо, Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча входить в "Метінвест" Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: