Янукович відхрещується від заморожених у Швейцарії мільйонів

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:17

Екс-президент Віктор Янукович і його син Олександр заперечують причетність до заморожених у Швейцарії активів.

Це випливає з коментаря прес-секретаря Олександра Януковича Юрія Кірасира,оприлюдненого 10 лютого.

За словами Кірасира, 9 грудня 2016 року Федеральна рада Швейцарії повідомила про своє рішення продовжити заходи щодо заморожування активів президента Януковича, а також інших фізичних осіб з України, які, ймовірно, з ним пов'язані.

"Крім іншого в повідомленні стверджувалося, що "мова йде про активи вартістю приблизно 70 мільйонів швейцарських франків" (без уточнення, кому саме такі активи можуть належати). Багато українських ЗМІ помилково приписали всю зазначену суму особисто Віктору Януковичу", – зазначає Кірасир.

За його словами, "в результаті втручання лондонською юридичною компанії Joseph Hage Aaronson LLP, яка представляє інтереси Януковичів, Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії у своєму листі від 8 лютого 2017 року підтвердив, що сума в розмірі 70 мільйонів швейцарських франків є приблизну загальну вартість заморожених активів більш ніж 20 фізичних осіб, включених до списків згідно з відповідними швейцарськими указами".

"Вони також підтвердили, що прес-реліз від 9 грудня 2016 роки не містить коментарів щодо активів, що належать особисто президенту Януковичу чи Олександру Януковичу", – зазначає Кірасир.

"Віктор Янукович та Олександр Янукович стверджують, що у них немає банківських рахунків, грошових коштів або інших активів в Швейцарії, за винятком компанії Mako Trading SА, що належить Олександру Януковичу, на рахунках якої в Швейцарії перебуває близько 1 мільйона швейцарських франків", – йдеться в коментарі.

За словами Кірасира, даний рахунок є прозорим і підлягає аудиторським перевіркам.

"Влада Швейцарії не підтвердила факт існування будь-яких інших активів Віктора Януковича або Олександра Януковича в Швейцарії", – стверджує їхній прес-секретар.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: