OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 9 січня 2017, 19:00

Новорічні свята підійшли до кінця і Overtime, з головними економічними підсумками дня, повертається.

Новин сьогодні небагато, але все ж кілька є.

Укрзалізниця. Як ви знаєте, в кінці грудня Укрзалізниця запустила Інтерсіті+ в польський Перемишль. Поїзд користується дуже великою популярністю - більш ніж 2500 пасажирів змогли в цьому переконатися.

На жаль, поки квитки не можна купити онлайн, в результаті чого, сьогодні близько 450 осіб вишикувалося в черзі на залізничному вокзалі в Перемишлі, щоб придбати квитки на поїзд.

Реклама:

До 15 січня УЗ обіцяє проблему виправити і, сподіваємося, квитки можна буде купувати через інтернет - XXI століття надворі.

До речі, радимо встановити собі в месенджер Telegram бот для пошуку квитків під назвою RailwayBot. Він дуже виручає, якщо ви не встигли купити квиток заздалегідь - можна створити моніторинг квитків за потрібним напрямком. Як тільки хтось здасть квиток або в поїзді з'являться додаткові місця, бот відразу вишле вам повідомлення.

Tesla. Новини з серії: Ілон Маск змінює світ. Так, Компанія Tesla Motors повідомила про початок масового виробництва літій-іонних акумуляторів на Gigafactory.

Випускає вона їх спільно з Panasonic. Нові літієві акумулятори називаються "2170", що позначає їх розмір - 21мм на 70мм. Вони товщі і вищі, ніж попередні розробки формату "18650".

2170 будуть використовуватися в Powerpack і Powerwall - пристроях виробництва Tesla Motors для накопичення і зберігання енергії в приватних домоволодіннях і на невеликих підприємствах. Ці системи накопичення енергії також розглядаються як допоміжні пристрої для панелей Solar Roof.

Плани по випуску акумуляторів у Маска наполеонівські. Вже до 2018 року Tesla і Panasonic планують збільшити виробництво до 35 ГВт/год. При цьому представники компанії заявляють, що дана цифра складе майже половину потужностей всіх вироблених у світі акумуляторів. На Гігафабриці працюватимуть 6500 осіб, і додатково буде створено ще 20-30 тисяч робочих місць. Вражає.

McDonald's. Компанія McDonald's домовилася про продаж 80% своєї мережі в Китаї приблизно за 1,6 мільярда доларів.

Покупцем контрольного пакета акцій виступить концорціум китайсько-гонконгських компаній Citic і Carlyle Group.

В рамках угоди, яка передбачає 20-річну франшизу, вся мережа McDonald's [в Китаї] оцінена в 2,08 мільярда доларів.

Ferrexpo. Британська Ferrexpo plc, що контролює в Україні Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК і ЕГОК), в 2016 році скоротила виробництво товарних окатишів з власної сировини на 1,7% і на 68% зі сторонньої.

Так, в порівнянні з 2015 роком - виробництво окатишів з власної сировини скоротилося до 11,7 млн тонн, зі сторонньої - до 129,20 тисячі тонн.

При цьому наголошується, що в 2016 році зафіксовано рекордні обсяги продажів - близько 11,7 млн т в порівнянні з 11,3 млн т в 2015 році.

У біржовому повідомленні наголошується, що в 2016 році Ferrexpo істотно зменшила свої боргові зобов'язання і тому вступає в 2017 рік з значно поліпшеною структурою капіталу.

Якщо ви ще ностальгуєте по 2016 ще у нас для вас є:

"Сім пробоїн українського судна. Що було в 2016 році не так"

"Топ-10 дивовижних і надихаючих технічних продуктів 2016 року"

"Економічна правда в 2016. Головні тексти року"

"Від" сліпих "трастів до "сплячих" ФОПів. Кращі шаржі 2016 року"

"Головна інфографіка 2016 року"

Гід Тепло&Світло 2016: Як бути сучасним і енергоефективним

На цьому все, бажаємо вам тільки позитивних економічних новин і пробачте, коли їх немає. Ваша Економічна правда.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!