Гройсман: Ми не країна-лісопилка - ми країна, яка може розробляти якісні продукти

Субота, 7 січня 2017, 17:30

Уряд концентрує зусилля над підтримкою ведення бізнесу і покращенням бізнес-клімату, відродженням української промисловості та завоюванням нових ринків, що сприятиме залученню нових інвестицій.

Про це зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю "Укрінформ".

Говорячи про інвестиційні перспективи України, Гройсман зауважив, що інвестиційний капітал в країні зростає. У той же час, у цій царині залишається значний потенціал.

"Тут є три питання. Перше – це інвестиції і підтримка інвестиційного процесу. Друге – це відродження української промисловості…, - сказав Гройсман. - І третя позиція - завоювання нових ринків. Тому у нас є експортна стратегія… Ось три компоненти завдань, що стоять перед нами. Ну і, зрозуміло, покращення бізнес-клімату в країні".

Реклама:

Прем'єр-міністр нагадав, що в уряді було створено Офіс залучення та підтримки інвестицій, який зараз активно розбудовує свою роботу.

"Наше завдання як уряду - кожна гривня, яка інвестується в економіку України, кожен долар, або євро, мають бути успішними. Той, хто хоче вкладати, має знати, що це безпечно для нього, а ми маємо бачити нові робочі місця, новий продукт, заробітну плату людям, податки в державу. І ми активно створюємо механізми для цього", - підкреслив Прем'єр-міністр.

У цьому контексті Прем'єр-міністр зауважив, що предметно займається сьогодні питанням відродження української промисловості.

"Щоб створити український продукт, нам треба створити в країні переробне виробництво. Ми не можемо бути придатком, коли посіяли, зібрали, зерно продали. Або ліс спиляли та експортували. Це – лісопилка. А ми не є країна-лісопилка. Ми країна, яка може розробляти якісні продукти, тому глибина переробки має дуже важливе значення. Бо глибина переробки – це робочі місця. А робочі місця, це відповідно розвиток економіки", - зауважив Гройсман.

Що стосується просування на нові міжнародні ринки, бюджетом на 2017 рік було збільшено фінансування українських дипломатичних представництв за кордоном, зазначив прем'єр-міністр.

Це має дати можливість, в тому числі, представляти достойно український продукт на міжнародних ринках, зауважив Гройсман.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!