У "Дельта Банку" шахраї забрали нерухомості на 27,5 мільйона - Фонд

П'ятниця, 6 січня 2017, 11:46

На підставі сфальшованих документів нерухомість "Банку Дельта" в Одесі та Яремчі загальною вартістю 27,5 млн грн була переоформлена на інших осіб.

Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Як зазначається у повідомленні, "Дельта Банк" володіє земельною ділянкою площею 7,1566 га, що розташована за адресою: с. Поляниця, Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (майно було набуте за договором про задоволення вимог іпотекодержателя від 2 жовтня 2014 року). Згідно з висновком незалежного оцінювача, її вартість становить 19,8 млн грн.

При черговій перевірці даних  Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, стало відомо про зміну власника земельної ділянки.

Реклама:

Банк встановив, що 13 жовтня 2016 року приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу було видано та посвідчено договір купівлі-продажу. На його підставі було вчинено запис про те, що новим власником вказаної земельної ділянки стало ТОВ "Фіміра" (код ЄДРПРОУ 40849140, керівник та засновник: Каригов Олександр Павлович).

Таким чином, право власності "Дельта Банку" на вказану земельну ділянку було протиправно припинено, хоча банк жодних дій щодо її відчуження не здійснював.

Ще один випадок шахрайства з активами "Банку Дельта" зафіксований в Одесі. На балансі банку було нерухоме майно, а саме цілісний майновий комплекс-кафе "Ольвія" в цьому місті на вул. Мечникова, 55-б. Однак, при проведенні чергової перевірки у листопаді 2016 року з’ясувалося що, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, банк не вже не є власником приміщення.

У результаті – банку та його кредиторам нанесено збитки у розмірі щонайменше 7,7 млн грн.

При цьому "Дельта Банк" жодних дій щодо відчуження цих об’єктів нерухомості не здійснював.

За виявленими фактами банком подано заяви до правоохоронних органів про вчинення злочинів.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: