В аеропорту "Київ" пояснили, чому припинив роботу магазин duty free Pavo

Вівторок, 31 січня 2017, 14:47

Голова ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський заявив, що рішення про припинення співпраці з Pavo group було прийнято через те, що існує кілька кримінальних справ щодо контрабанди товару даною компанією.

Про це йдеться в прес-релізі аеропорту.

"Pavo group - це компанія, яка працює в аеропорту "Київ" з 2010 року. Це донецькі бізнесмени, які співпрацювали з нами до останнього часу", - сказав Костржевський.

За його словами, існує кілька кримінальних справ щодо контрабанди товару компанією Pavo group.

Реклама:

"Ми підозрюємо, що вони використовували магазин duty free, який знаходиться на території аеропорту, просто як прикриття для своєї незаконної діяльності", - зазначив глава ради директорів аеропорту.

"Коли наших співробітників (Майстер-Авіа - належить Василю Хмельницькому та Денису Костржевському) почали викликати до правоохоронних органів для дачі пояснень у кримінальних справах з приводу можливої контрабандної діяльності компанії Pavo, ми прийняли рішення припинити співпрацю з такими партнерами", - заявив він.

Костржевський заявив, що на рішення аеропорту припинити співпрацю також вплинуло те, що компанія Pavo нерегулярно платила орендні платежі, затримувала, платила не в тому обсязі.

"Відповідно до договору оренди, який був укладений між компаніями Майстер-Авіа і Pavo group, в разі розірвання, компанія Майстер-Авіа повинна повідомити за 60 днів компанію Pavo", - зазначив глава ради директорів аеропорту.

"У свою чергу, компанія Pavo згідно договору, отримавши повідомлення, повинна зібратися і за 60 днів піти. Термін 60 днів закінчився 27 січня 2017 року, в цей день ми анулювали перепустки працівників магазину", - повідомив він.

"Що стосується нових орендарів - ми провели відкритий тендер, в якому брали участь практично всі duty free - оператори, які представлені в Україні", - додав глава ради директорів аеропорту.

Кращі пропозиції, відзначає Костржевський, були у компанії БФ-груп.

"Компанія запропонувала найкращі фінансові умови і більший асортимент товарів безмитної торгівлі. Щодо орендної плати: згідно договору, укладеного з новим орендарем БФ-груп, аеропорт буде отримувати орендну плату на 30% більше, ніж за старим договором з Pavo group", - підсумував він.

Про те, що аеропорт "Київ" припинив діяльність магазину duty free Pavo group 28 січня повідомив партнер юридичної компанії "Анте" Андрій Гук.

На його думку, аеропорт діяв незаконним шляхом, оскільки він не звернувся до суду для вирішення спору щодо одностороннього дострокового припинення договору, а відключив подачу електроенергії в магазин, таким чином, завдаючи значної шкоди магазину.

"Цікавий збіг - поруч відкрився магазин компанії "БФ груп", яка пов'язана із заступником голови фракції "Народний фронт" Андрієм Іванчуком", - заявляв Гук.

Раніше повідомлялося, що бізнесмен Артур Гранц, згідно з держреєстром юросіб, є кінцевим бенефіціаром ТОВ "БФ Груп".

Гранц згадувався в ЗМІ як фінансовий інвестор, який став співвласником ПАТ "Креатив", що входить до складу однойменного масложирового холдингу "Креатив".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!