Shell продала нафтогазові активи на 3,8 мільярда доларів

Вівторок, 31 січня 2017, 11:05

Англо-голландська Royal Dutch Shell Plc домовилася про продаж пакета нафтогазових активів в британській частині Північного моря компанії Chrysaor за майже 3,8 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні Shell, передає "Інтерфакс-Україна".

Сума угоди включає початкове зустрічне надання коштів в розмірі 3 млрд доларів, виплати в розмірі до 600 млн доларів в період з 2018 по 2021 рік з урахуванням коливань сировинних цін, а також потенційні доплати в розмірі 180 млн доларів, що залежать від майбутніх відкриттів на цих родовищах.

Активи включають частки участі Shell в родовищах і блоках Buzzard, Beryl, Bressay, Elgin-Franklin, J-Block, Greater Armada, Everest, Lomond і Erskine, а також 10% в Schiehallion.

Реклама:

У 2016 році сукупний видобуток вуглеводнів на цих ділянках становив близько 115 тисяч барелів нафтового еквівалента на добу (б.н.е./д). В цілому Shell добувала в Північному морі близько 211 тисяч б.н.е./д.

При цьому Shell зберігає фіксовані зобов'язання в розмірі 1 млрд доларів у зв'язку з будь-якими витратами на виведення цих активів з експлуатації.

Угода з Chrysoar, як очікується, буде завершена в другій половині 2017 року, за умови її схвалення партнерами і регуляторами.

У вівторок також було оголошено про продаж частки в газовому родовищі на шельфі Таїланду за 900 млн доларів підрозділу Kuwait Petroleum Corp.

Раніше на цьому тижні Shell продала частку в нафтохімічному СП в Саудівській Аравії компанії Saudi Basic Industries Corp. за 820 млн доларів.

До кінця 2018 року Shell планує продати активи на суму близько 30 млрд доларів, щоб профінансувати придбання британської газової компанії BG Group за 54 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: