"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна збільшила транзит газу на 23%

Вівторок, 3 січня 2017, 17:46

У 2016 році транзит природного газу через українську газотранспортну систему для європейських споживачів зріс на 23% і становив 82,2 млрд кубометрів.

Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

Зокрема у грудні 2016 року, для потреб споживачів Європи було протранспортовано 8,4 млрд кубометрів , що на 25% більше за показники аналогічного періоду попереднього року.

За оперативною інформацією станом на 3 січня добовий обсяг транзиту блакитного палива для європейських споживачів становить 245,6 млн кубометрів.

Реклама:

Як повідомляє центральний диспетчерський департамент українського оператора газотранспортної системи, ВАТ "Газпром" не витримує контрактний тиск на російській прикордонній ГВС Суджа, де станом на 10 ранку за київським часом, тиск в сторону України становив лише 54,1 атмосфери, що на 10% нижче за контрактні умови.

В "Укртрансгазі" і "Нафтогазі" неодноразово заявляли про порушення умов контрактного договору щодо тиску під яким подається газ на територію України.

"Нафтогаз" вже звертався до Європейської комісії із проханням зафіксувати порушення "Газпромом" своїх контрактних зобов'язань.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: