"Газпром" заявив про черговий рекорд експорту в Європу

Субота, 28 січня 2017, 18:42

"Газпром" 27 січня встановив новий історичний добовий рекорд експорту в далеке зарубіжжя, споживачам було поставлено 636,4 млн куб. м газу.

Про це йдеться в повідомленні російського газового холдингу, пишуть Вєдомості.

"Поточний тиждень вже став для "Газпрому" рекордним. Четвертий день поспіль компанія оновлює абсолютні максимуми добових поставок в далеке зарубіжжя. Новий піковий історичний показник, зафіксований 27 січня, становив 636,4 млн куб. м", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, ВАТ "Газпром" не витримує контрактний тиск на російській прикордонній ГВС Суджа, де станом на 6 ранку за київським часом, тиск в сторону України становив лише 58,8 атмосфери, що на 2% нижче за контрактні умови.

Реклама:

Нагадаємо, у 2016 році транзит природного газу для європейських споживачів через українську газотранспортну систему зріс на 23% і становив 82,2 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявив про ризики для постачань газу до Європи через Польщу, так як Варшава ще не прийняла нові умови для транзиту.

Раніше в "Укртрансгазі" і "Нафтогазі" неодноразово заявляли про порушення умов контрактного договору щодо тиску під яким подається газ на територію України.

"Нафтогаз" вже звертався до Європейської комісії із проханням зафіксувати порушення "Газпромом" своїх контрактних зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!