"Укрзалізниця" нанесла збитків економіці на 50 мільярдів - Омелян

П'ятниця, 27 січня 2017, 14:48

З травня 2016 року по січень 2017 року через вкрай незадовільну роботу "УЗ" збиток економіки України становив до 50 млрд. грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Реформування провалене, процес корпоратизації зупинений. Міжнародна співпраця і транзит - зірвано. З запланованих капітальних інвестицій в 11,2 млрд грн виконано лише близько половини", - написав міністр.

Реклама:

За словами Омеляна, в судах програно і вже списано з рахунків мільярдні суми.

"Жодних результатів службових розслідувань в Міністерство не надано, незважаючи на наші постійні вимоги. Можлива нестача вагонів на 2017 рік може сягнути 10 000 одиниць. І ніяких дій з цього приводу не вживається. Постійні скарги бізнесу на корупцію", - зазначив міністр.

Крім того, Омелян написав, що у нього немає жодного особистого конфлікту з Балчуном, але те, "що з блискучого менеджера він вирішив стати низькокваліфікованим працівником, якому платять великі гроші українські платники податків - його особистий вибір".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав главу "Укрзалізниці" Балчуна в конфлікті з міністром інфраструктури Омеляном.

"Чвари залишайте вдома", – сказав він в ході засідання Кабінету міністрів від 25 січня 2017 року, закликавши до конструктивної роботи в сфері інфраструктури та транспорту.

Омелян і Балчун обмінялися критичними висловлюваннями щодо їх дій на своїх постах в ході засідання уряду.

Міністр інфраструктури звинувачує керівництво "Укрзалізниці" в корупційній діяльності.

Читайте також: Війна за інфраструктуру. Чому в Омеляна забрали "Укрзалізницю"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!