Омелян: "УЗ" купуватиме паливо WOG дорожче за ринкову ціну

П'ятниця, 27 січня 2017, 09:20

ПАТ "Укрзалізниця" купуватиме паливо WOG дорожче за ринкову ціну.

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі "Громадського".

"Укрзалізниця" погодилась не чергове підвищення цін за старим контрактом з компанією WOG — 65 тис. тон палива. Раптом ціна виросла на 10% на рівному місці, хоча ринкова інша. Величезне питання — як це відбувається", — сказав міністр.

Реклама:

"Ці факти я подав прем’єр-міністру. Я його постійно інформував про зловживання, неправильні управлінські рішення. Реакції не було жодної. Підсумком стало потішне засідання Кабміну, яке мало за мету просто легалізувати, ніби "все в порядку, на жаль, Омелян виступив проти", — додав він.

Омелян висловив сподівання, що факти зловживань будуть належним чином розслідувані правоохоронними органами, з якими він співпрацює із 2015 року.

"Сподіваюся, що ми будемо мати фахову дискусію, а правоохоронці офіційно скажуть — в нас "Укрзалізниця" це мега-прозора і мега-ефективна компанія без зловживань, чи в нас дійсно є низка корупційних зловживань при закупівлях, при постачаннях, при перевезеннях. Влада має сконцентрувати всі зусилля, щоб таких речей не було, бо вони ганьблять і владу, і країну", — зазначив він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав главу "Укрзалізниці" Балчуна в конфлікті з міністром інфраструктури Омеляном.

"Чвари залишайте вдома", – сказав він в ході засідання Кабінету міністрів від 25 січня 2017 року, закликавши до конструктивної роботи в сфері інфраструктури та транспорту.

Омелян і Балчун обмінялися критичними висловлюваннями щодо їх дій на своїх постах в ході засідання уряду.

Міністр інфраструктури звинувачує керівництво "Укрзалізниці" в корупційній діяльності.

Читайте також: Війна за інфраструктуру. Чому в Омеляна забрали "Укрзалізницю"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: