У ОГХК просять Порошенка розібратися зі скандалом навколо підприємства

Четвер, 26 січня 2017, 18:17

Колектив ПАТ ОГХК звернувся до президента, прем'єр-міністра, Кабміну, Фонду держмайна, ГПУ із закликом не допустити знищення підприємств ОГХК.

Про це йдеться в зверненні колективу.

Як зазначається у зверненні, вже знайшлися гравці, які намагаються обвалити вартість компанії, зірвати приватизацію ОГХК і не допустити приходу міжнародних інвесторів.

"Сьогодні бачимо виконання політико-економічного замовлення з боку НАБУ і САП. Мета - невдала приватизація ПАТ "ОГХК" і повтор ситуації зі зривом приватизації ОПЗ", - йдеться у зверненні.

Реклама:

На думку колективу, в обох випадках за діями НАБУ і САП проглядається "грузинський слід".

"1-м заступником директора НАБУ є соратник Саакашвілі Гізо Углава. Це вже не перша спроба змістити керівника ОГХК", - йдеться в зверненні.

Як повідомляється, всі звинувачення НАБУ на адресу менеджерів компанії є безпідставними і нічим не підтверджені.

У компанії запевняють, що ОГХК демонструє успішну роботу в інтересах держави. За останні 2 роки компанія показує впевнене зростання.Чистий дохід ОГХК збільшився на 65% і досяг майже 2 млрд. грн. Надходження податків до місцевих і державного бюджетів в 2016 році в порівнянні з 2015 роком зросли вдвічі.

"Ми побоюємося, що скандал навколо ОГХК призведе також до зриву виробництва і реалізації продукції. У філіях працевлаштовано близько 6000 чоловік, від дій НАБУ і САП постраждають місцеві бюджети, впадуть відрахування до держбюджету. Під загрозу поставлено майбутнє найбільших титанових підприємств України і тисяч наших сімей", - заявили в колективі.

Як відомо, 25 січня Національне антикорупційне бюро затримало в.о. голови ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", який може бути причетний до завдання збитків компанії на суму понад 300 млн гривень.

Нагадаємо, в.о. голови ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" є Руслан Журило.

Минулого року тодішній голова МЕРТ Айварас Абромавичус домагався його звільнення з посади.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за ОГХК стоїть екс-нардеп Микола Мартиненко, а Журило був призначений на посаду за його протекцією. Сам Журило це спростовував.

У листопаді 2015 року нардеп Сергій Лещенко звинуватив ОГХК в невигідності продажу продукції австрійській компанії Bollwerk Finanzierungs- und Industriemanagement AG.

За його словами, директор і акціонер Bollwerk Вольфганг Айбергер є також керівником компанії Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, через яку Східний ГЗК закуповував урановий концентрат в Казахстані. Лещенко стверджує, що Bollwerk є "прокладкою" і пов'язана з Мартиненком.

Останній заперечував це, визнаючи лише, що знайомий з Журилом з 2006 або 2007 року, коли той був заступником директора Східного ГЗК.

У вівторок з'явилася інформація, що СхідГЗК в січні відновив закупівлю концентрату урану у казахстанської НАК "Казатомпром" через австрійського посередника Steuermann Investitions und Handelsgesellschaft GmbH.

Читайте також: Ядерне збагачення Миколи Мартиненка

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!