Російський ВЕБ хоче продати українську "дочку" в цьому році

Четвер, 26 січня 2017, 17:11

Російський Внєшекономбанк планує продати українську "дочку" Промінвестбанк в 2017 році.

Про це йдеться в стратегії ВЕБа на період до 2021 року, пише Finclub.

Згідно зі стратегією, Промінвестбанк спільно зі Связь-банком і Глобексбанком входять в групу активів, який планується вивести зі складу групи поступово в 2017-2018 роки.

"Ці організації не відповідають новим пріоритетам, але вимагають перед виведенням проведення додаткових заходів", - йдеться в документі.

Реклама:

ВЕБ сформував список стратегічних ініціатив і на його основі підготував дорожню карту реалізації стратегії.

Згідно з цим списком, реструктуризація і висновок Промінвестбанку відбудеться до кінця четвертого кварталу 2017 року.

Як повідомлялося, російська держкорпорація "Внєшекономбанк" відібрала фінальних претендентів на купівлю української "дочки" і двох дочірніх російських банків - "Глобекс" і "Связь-банку".

Раніше голова банку говорив, що "Внєшекономбанк" розраховує на продаж дочірнього українського "Промінвестбанку" до кінця 2016 року.

Також повідомлялося, що претендентом на покупку "Промінвестбанку" є угорська OTP Group, яка також має банк в Україні (ОТП банк).

"Промінвестбанк" заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 року залишався "Внєшекономбанк" (РФ, 99,7%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2016 року за розміром чистих активів (39,289 млрд гривень) ПІБ займав 11-е місце серед 109 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: