"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман заступився за Балчуна, порівнявши його досвід і Омеляна

Середа, 25 січня 2017, 13:30

Під час засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив підтримку керівнику "Укрзалізниці" Войцеху Балчуну у суперечці із міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

Гройсман запитав у Балчуна, де той працював останні 5-7 років, на що той відповів, що був головою наглядової ради польської авіакомпанії "ЛОТ" і шефом вантажної польської залізниці.

Після цього Гройсман запитав у Омеляна, де той працював останні 5 років.

"Я працював в уряді України після завершення свого університету, але коли у мене немає компетенції, я залучаю незалежних експертів, які дають мені об'єктивну картинку того, що відбувається", - сказав він.

Реклама:

Гройсман уточнив: "На яких посадах ви працювали?".

"В Міністерстві інфраструктури з грудня 2014 року заступником міністра, далі міністром. До цього я працював в секретаріаті Кабінету міністрів, до цього я працював в Міністерстві фінансів, в Міністерстві економічного розвитку на посадах керівника департаменту", - сказав Омелян.

Після цього Гройсман сказав, що "на превеликий жаль зараз у вас немає експертних знань в залізниці".

"Міністр – це серйозна особистість, яка має підтримати і привести до успіху. Міністр не може дозволяти собі особистих відносин по відношенню до підлеглих. Я не хотів би щоб особисті відносини були заручники успіху української залізниці", - сказав він.

Він додав, звертаючись до Омеляна: "може чварами можна займатися в апараті міністра, а в уряді цим займатися непотрібно, треба достойно себе вести".

Як відомо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив новий статут ПАТ "Укрзалізниця", згідно з яким, Міністерство інфраструктури втрачає право бути органом управління компанії.

Голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун привітав рішення про передачу компанії під управління Кабінету міністрів.

У середу міністр інфраструктури розкритикував політику уряду і керівництва "Укрзалізниці" і передав прем’єр-міністру документи щодо корупційної діяльності на залізниці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: