"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд підтвердив законність ліквідації "КСГ Банк"

Вівторок, 24 січня 2017, 17:59

Окружний адміністративний суд Києва 19 січня 2017 року підтвердив правомірність відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "КСГ Банк".

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нагадаємо, НБУ 30 серпня 2016 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "КСГ Банк" за систематичні порушення у сфері фінмоніторингу.

Зокрема, Нацбанк під час останньої перевірки встановив, що "КСГ Банк" втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку.

Реклама:

Інформацію про це НБУ передав до правоохоронних органів.

Як вбачається із матеріалів судової справи, один з акціонерів "КСГ Банк" Сергій Касьянов восени 2016 року звернувся до суду з проханням визнати протиправними і скасувати рішення правління НБУ про відкликання банківської ліцензії "КСГ Банк" та рішення виконавчої дирекції ФГВФО про початок процедури ліквідації даного банку.

Позивач також просив суд зобов’язати Нацбанк відновити функціонування "КСГ Банк", як діючої банківської установи.

За результатами розгляду адміністративного позову та матеріалів, що стали підставою виведення банку з ринку, суд прийняв постанову, якою у задоволенні позовних вимог акціонера "КСГ Банк" відмовив повністю.

Постанова суду щодо "КСГ Банк" є ланкою цілої низки правосудних рішень, прийнятих українськими судами різних інстанцій після уважного та всебічного вивчення підстав для виведення нежиттєздатних банків з ринку.

Як відомо, станом на 1 січня 2017 року суди 11 разів підтверджували правомірність прийнятих Нацбанком рішень стосовно виведених з ринку банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!