Ціни на нафту посилили падіння через зростання видобутку в США

Понеділок, 23 січня 2017, 19:32

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують знижуватися, втрачаючи майже 1% через побоювання інвесторів, що зростання обсягу виробництва в США компенсує скорочення видобутку "чорного золота" з боку країн ОПЕК та інших держав.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:03 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,34% - до 55,30 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,77% - до 52,81 долара за барель.

Інвестори в понеділок висловлюють побоювання відносно зростання видобутку "чорного золота" в США на тлі угоди країн-членів ОПЕК і держав, що не входять в організацію, про скорочення обсягу виробництва.

Реклама:

На їхню думку, в такій ситуації вирішити питання з глобальним надлишком сировини на ринку буде непросто.

Побоювання інвесторів посилилися після виходу в минулу п'ятницю даних американської нафтосервісної компанії Baker Hughes. Згідно з ними, кількість бурових установок в США за підсумками робочого тижня, що завершився 20 січня, зросла на 35 штук, або на 5,3%, до 694 одиниць.

У річному вираженні показник зріс на 57 штук, або на 8,9%. Кількість нафтових бурових установок за тиждень збільшилася на 29 одиниць, або на 5,55%, до 551 штук, а число газодобувних установок - на шість одиниць, або на 4,41%, і становило 142 штуки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!