"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Конгресі США обіцяють "рішучу відповідь", якщо Трамп скасує санкції щодо Росії

Понеділок, 2 січня 2017, 12:06

Якщо обраний президент США Дональд Трамп спробує скасувати введені президентом Бараком Обамою антиросійські санкції, на нього буде чекати "рішуча відповідь" від Конгресу.

Про це заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News член Палати представників Конгресу США демократ Адам Шифф, повідомляє DT.UA.

Політик також закликав до подальшого посилення санкцій проти РФ.

"І демократи, і республіканці разом представлять пакет більш жорстких санкцій. Ми не думаємо, що вжиті заходи є достатніми для стримування Росії", – заявив він.

Реклама:

Шифф підкреслив, що в Конгресі ні в кого немає сумнівів у тому, що саме РФ стоїть за кібератаками. За словами конгресмена, такі сумніви є лише у Трампа.

"Якщо він (Трамп) хоче завоювати довіру, як президент він повинен припинити думати подібним чином. Він повинен припинити принижувати американську розвідспільноту, він повинен довіряти їм", - заявив Шифф.

Раніше Трамп піддав сумніву твердження про те, що саме РФ атакувала сервери демократів.

У четвер, 29 грудня, президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти Росії за хакерські атаки і втручання у виборчий процес. До санкційного списку Мінфіну США включили шість фізичних осіб і п'ять організацій, включаючи Федеральну службу безпеки РФ і Головне розвідувальне управління Генштабу Міноборони Росії.

Крім того, Держдепартамент США повідомив про видворення з країни 35 російських дипломатів і закриття двох дипломатичних представництв у штаті Меріленд і Нью-Йорку, давши зрозуміти, що співробітники російського посольства займалися шпигунством.

Перед цим Reuters повідомило, що нові санкції проти РФ включатимуть економічні та дипломатичні обмеження, а також публікацію компромату на російських чиновників і близьких до Кремля бізнесменів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!