"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін змінить наглядову раду "Укрзалізниці"

Четвер, 19 січня 2017, 15:06

Кабінет міністрів планує змінити нинішню наглядову раду Публічної акціонерної компанії "Укрзалізниця" та ввести до її складу нових незалежних фахівців, які зможуть оперативно та якісно стверджувати необхідні управлінські рішення.

Про це повідомив державний секретар Мінінфраструктури Андрій Галущак, коментуючи рішення Кабміну про виведення "УЗ" з підпорядкування міністерства, пише УНІАН.

"Персональний склад наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" буде змінений за рішенням Кабінету міністрів в частині доповнення її незалежними членами ради відповідно до вимог закону 1405 (про реформу корпоративного управління держкорпорацій)", - зазначив Галущак.

Він також припустив, що в зв'язку з даним рішенням уряд не буде змінювати голову наглядової ради "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, який одночасно обіймає посаду першого заступника глави Мінінфраструктури.

Реклама:

"Не думаю, що буде зміна голови наглядової ради. Фактор того, що чинний голова наглядової ради Кравцов є першим заступником міністра інфраструктури, не є аргументом для призначення нового керівника спостережної ради, адже Мінінфраструктури є і залишається держорганом, який формує та реалізує державну політику у сфері залізничного транспорту. Звичайно, це моя особиста думка. Рішення за урядом", - підкреслив він.

Також держсекретар транспортного відомства зазначив, що держава має здійснювати нагляд за діяльністю "Укрзалізниці" як головного гравця на ринку вітчизняних залізничних перевезень.

"До того ж сьогодні склалися конструктивні відносини між наглядовою радою і менеджментом "Укрзалізниці", значною мірою завдяки саме Кравцову. У той же час, думаю, остаточного рішення за кількісним складом ще немає", - підсумував він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у середу затвердив новий статут "Укрзалізниці", згідно з яким, Міністерство інфраструктури втратило право бути органом управління компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!