НАБУ не збирається закривати "справу Мартиненка"

Четвер, 19 січня 2017, 11:01

Національне антикорупційне бюро продовжить досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях ДП "Енергоатом" обладнання у чеської компанії "Škoda JS", відоме як "справа Мартиненка".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Таке рішення прийняте за результатами аналізу ухвали Солом’янського районного суду Києва від 11 січня 2017 року.

"Детективи Бюро здійснюють досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлі обладнання для "Енергоатому" та її легалізації на суму понад 6,4 млн євро. У розслідуваній схемі задіяні іноземні компанії", - нагадали у НАБУ.

Реклама:

Як зазначається, в ході слідства НАБУ скерувало запити про міжнародну правову допомогу до восьми країн. Відповіді на більшу частину з них вже отримані.

Раніше прес-служба екс-депутата поширила повідомлення, що 11 січня "суд зобов’язав НАБУ закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко".

Як виявилося пізніше, суд не зобов’язував детективів НАБУ закрити справу, а зобов’язав їх розглянути клопотання захисника депутата та протягом 10 днів винести рішення з цього приводу.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії.

За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми Škoda JS, яка отримала підряд від української державної компанії "Енергоатом".

За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо й про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії.

Він ці звинувачення відкидає і називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

Днями директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство готується найближчим часом винести остаточне рішення в кримінальному провадженні, де фігурує Мартиненко.

У той же час Ситник підкреслив, що "прогнозувати рішення судів дуже важко".

Детально про справу Мартиненка читайте тут.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!