У Фінляндії можуть запровадити плату за користування дорогами

Середа, 18 січня 2017, 16:47

Міністерство транспорту Фінляндії пропонує запровадити плату за користування автомобільними дорогами.

Про це повідомляє Yle з посиланням на документи отримала фінського міністерства транспорту, які потрапили у розпорядження видання.

Зокрема, у рапорті міністерства йдеться про те, що "пропонується створити спеціальну компанію, яка буде керувати дорожньою мережею і стягувати плату з власників автомобілів".

Відомо, що спочатку плата за користування автошляхами буде запроваджена за певний проміжок часу.

Реклама:

"Спочатку плата буде залежати від терміну користування дорогами. Це буде фіксована сума за тиждень, місяць або рік. В середньому річний тариф становитиме 539 євро. Величина тарифу буде визначатися, виходячи з рівня викидів CO2", – йдеться у повідомленні видання.

Як відзначає Yle, у доповіді фінського Мінтрансу особливо наголошується, що оплата буде здійснюватися без ризику для збереження таємниці особистих даних.

"В подальшому можливий перехід до системи оплати на основі кілометражу. В уряді Фінляндії планують, що на більш пізній стадії реформи приватні оператори можуть пропонувати автомобілістам пакети на основі кілометражу. Це можливо, коли на ринку послуг буде достатня конкуренція. У той же час геолокація автомобіля завжди буде вимагати згоди з боку автомобіліста", – вказується в урядовій доповіді.

Міністерство транспорту пропонує перейти до нової системи управління автодорогами вже з початку 2018 року. Залізничні та водні шляхи пропонують перевести на нову систему з 2019 року.

"Міністр транспорту Ганні Бернер (Центр) повинна представити доповідь завтра. Після цього законопроект буде відправлений у профільні міністерства для отримання експертної оцінки", – повідомляє Yle.

Також видання наголошує, що рішення щодо реформи повинні бути ухвалені навесні, під час розгляду проекту бюджету на 2018 рік. До парламенту законопроект надійде у вересні 2017 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: