"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада НБУ надала рекомендації, як стабілізувати гривню

Середа, 18 січня 2017, 15:34

Економічного підґрунтя для надмірних коливань обмінного курсу гривні немає.

Про це йдеться у прес-релізі Ради НБУ за підсумками позачергового засідання.

"Учасники засідання дійшли згоди, що посилення коливань обмінного курсу гривні, яке спостерігається в останні місяці року є тимчасовим, пов'язаним з впливом ситуативних та сезонних факторів", - йдеться у прес-релізі.

Як зазначається, фундаментальні фактори для розгортання девальваційних процесів наразі відсутні, зовнішньоекономічне середовище є в цілому сприятливим. Стан поточного рахунку платіжного балансу згідно з останніми даними покращувався.

Реклама:

"Сьогодні відбувся відвертий діалог про причини змін, які проходять на валютному ринку, вироблені конкретні пропозиції та рекомендації Правлінню НБУ та Кабінету міністрів. Зокрема, правлінню запропоновано дієві заходи щодо стабілізації валютного ринку", - зазначив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

За його словами, в свою чергу, уряд має переглянути практику проведення бюджетної експансії наприкінці року, яка може мати значні негативні макроекономічні наслідки.

Як наголошується, згодом рекомендації будуть опубліковані на інтернет-сторінці Ради НБУ.

Нагадаємо, 18 січня котирування гривні до долара на міжбанку станом на 10:35 встановилися на рівні 27,4-27,5 гривні за долар.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!