Трамп погрожує встановити 35% мито на німецькі авто

Понеділок, 16 січня 2017, 19:02

Новообраний президент США Дональд Трамп попереджає німецькі автомобільні компанії про те, що на їхню продукцію, яка надходить на ринок США, буде накладено імпортний тариф у розмірі 35%.

Про це повідомляє Reuters.

Такі заяви Трампа викликали обурення Берліна і призвели до зниження ціни акцій автовиробників.

Агенція повідомляє, що в інтерв'ю німецькій газеті Bild, опублікованому в понеділок, Трамп розкритикував німецьких автовиробників за те, що вони не збільшують виробництво автомобілів на території США.

Реклама:

"Якщо ви хочете будувати автомобілі в світі, то я бажаю вам всього найкращого. Ви можете будувати автомобілі для США, але для кожного автомобіля, який поставляється в США, ви будете платити 35% податок", – сказав Трамп.

"Я б сказав BMW, що якщо ви будуєте завод в Мексиці і плануєте продавати автомобілі в США, то забудьте про те, що будете це робити без 35% податку", – додав Трамп.

На тлі таких заяв сьогодні акції Volkswagen впали на 2%, акції Daimler і BMW - на 1,8%.

Трамп накинувся з критикою на всі три автоконцерни з Німеччини, які виробляють автомобілі в Мексиці, де витрати нижчі.

Він також попередив японську компанію Toyota, що вона може бути зіткнутися "великим податковим кордоном", якщо буде виготовляти свою Corolla для американського ринку на заводі в Мексиці.

Варто додати, що всі три німецьких автоконцерни інвестували в заводи в Мексиці, маючи на меті збільшити експорт легкових автомобілів на ринок США.

Водночас німецькі автовиробники за останні сім років у чотири рази збільшили виробництво легкових автомобілів в США – до 850 тис. одиниць, більше половини з яких експортується звідти. Про це повідомили в німецькій асоціації автомобільної промисловості VDA.

"У довгостроковій перспективі США буде підніматися на ноги шляхом встановлення тарифів або інших торгових бар'єрів", – сказав у своїй заяві президент асоціації Маттіас Віссман.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: