Американський стартап купив завод Mitsubishi для виробництва електрокарів

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:43

Американський стартап Rivian Automotive придбав колишнє підприємство компанії Mitsubishi Motors в місті Нормал в штаті Іллінойс.

Про це пише e-move.com.ua.

Як зазначається, мета цієї купівлі – налагодити власне виробництво електрокарів.

На заводі в Іллінойсі компанія Mitsubishi випускала кросовер Outlander Sport/ASX, але виробництво було зупинене із-за украй низького попиту на модель. Угода з придбання виробничих площ понад 22,3 Га завершилася наприкінці минулого місяця.

Реклама:

Rivian Automotive планує інвестувати в підприємство близько 175 мільйонів доларів до 2024 року і найняти до 1 тис. співробітників, щоб організувати серійне виробництво невідомого електрокара, прем’єра якого тільки відбудеться. Компанія планує розпочати випуск моделі в 2019 році.

В стартапі заявляють, що Rivian Automotive створить модульну платформу для електротранспорту, на базі якої буде створений ряд моделей. Їх відрізнятиме висока продуктивність, безпека і довговічність.

Крім того, автомобіль отримає систему автопілот, а перший продукт буде представлений вже цього року. Що стосується дизайну, то він буде "поза часом" і зовнішня краса не конфліктуватиме з функціональністю електрокара.

Rivian Automotive була утворена в 2009 році під час економічної кризи.

У компанії говорять, що скрутні часи, через які вона пройшла, є сильною стороною, оскільки саме труднощі дозволили згуртувати команду.

Спочатку RA планувала створити задньопривідний середньорозмірний спорткар з бензиновим двигуном, витрата якого б не перевищувала чотирьох літрів, але тепер вирішила перейти на еко-технології.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: