До 2018 року ринок ІТ-послуг сягне 550 мільярдів доларів

Четвер, 12 січня 2017, 20:53

До 2018 року ІТ як послуга перетвориться в галузь світового масштабу вартістю майже 550 млрд доларів.

Про це йдеться в щорічному прогнозі міжнародної мережі "Делойт".

Як повідомляється, до кінця 2018 року загальні витрати на ІТ-сервіси - обслуговування в дата-центрах, витрати на програмне забезпечення та IT-підтримку - виростуть від 361 млрд дол. В 2016 році до майже 550 млрд дол., Що становить близько третини всіх ІТ-витрат (35%).

Згідно з прогнозом, вартість ІТ-сервісів дозволяє уникнути значних капітальних витрат і забезпечує прогнозовані витрати на основі фактичного використання, яке легко масштабується залежно від потреб бізнесу.

Реклама:

За даними дослідження, одним з найбільш вагомих у 2017 році стане вплив технології машинного навчання: тільки протягом цього року буде продано більше 300 млн смартфонів, обладнаних цією функцією.

Поширення технології буде сприяти розробці навігації в закритих приміщеннях, класифікації зображень, розвитку доповненої реальності, розпізнавання мови і перекладу навіть за відсутності зв'язку.

Згодом, йдеться в дослідженні, машинне навчання неминуче буде застосовуватися в десятках мільйонів безпілотних літальних апаратів, легкових автомобілях, пристроях віртуальної або доповненої реальності, в медичному обладнанні. Це докорінно змінить взаємодія людини і технологій в усіх галузях економіки та позитивно позначиться на безпеці людини.

Іншою інновацією, що сприятиме безпеці людини, є технології автоматичного аварійного гальмування (AEB).

За оцінкою "Делойт", до 2022 року тільки в США впровадження таких систем буде сприяти зниженню кількості смертей в автомобільних аваріях на 6 тис. випадків (на 16% в порівнянні з 2017 роком).

У звіті говориться, що поширення, доступність і висока ефективність технологій автоматичного аварійного гальмування може навіть сповільнити випуск безпілотних автомобілів.

"Бізнеси усвідомлюють все більший вплив технологій на свою діяльність і стрімко інвестують, щоб відповідати потребам ринку. Однак при цьому дуже важливо правильно визначити пріоритетні сфери для таких інвестицій", - зазначив лідер групи з надання консультаційних послуг клієнтам сектора телекомунікацій, медіа та технологій в Україні та Білорусі Володимир Юмашев.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: