Нацбанк зареєстрував нову платіжну систему

Четвер, 12 січня 2017, 16:34

Національний банк вніс до реєстру внутрішньодержавну систему переказу коштів "Електрум", власником якої є екс-голова правління ВТБ Банку Вадим Пушкарьов.

Про це йдеться в повідомленні НБУ, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними НБУ, платіжною організацією системи "Електрум" є ТОВ "Електрум Пеймент Систем", що належить співвласникові Євробанку і екс-голові правління ВТБ Банку Вадиму Пушкарьову.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, Пушкарьов є єдиним власником компанії "Електрум Пеймент Систем", статутний капітал якої становить 20,1 млн грн. Компанія зареєстрована в січні 2016 року.

Реклама:

Крім того, за інформацією Нацбанку, 3 січня 2017 року він зареєстрував внутрішньодержавну систему переказу коштів "ЛЕО", платіжною організацією якої є ТОВ "Фінансова компанія Леогеймінг Пий" (Київ).

Згідно з Єдиним держреєстром, фінкомпанія належить Олені Шевцовій. Статутний капітал ФК становить 7,2 млн грн. Вона зареєстрована в грудні 2013 року.

За даними НБУ, з урахуванням "Електрум" і "ЛЕО" в даний час зареєстровано 13 платіжних систем, створених небанківськими установами-резидентами, і вісім платіжних систем, платіжними організаціями яких є банки-резиденти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!