"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК в грудні скоротила видобуток нафти вперше за 7 місяців

Четвер, 12 січня 2017, 13:52

Організація країн-експортерів нафти в грудні 2016 року скоротила видобуток нафти вперше за сім місяців на тлі різкого зниження виробництва в Нігерії і Саудівській Аравії.

Про це повідомляє S&P Global Platts, передає "Інтерфакс-Україна".

За підсумками опитування чиновників з держав ОПЕК і аналітиків Platts робить висновок про зменшення видобутку в грудні на 280 тисяч барелів на добу в порівнянні з листопадом - до 32,85 млн барелів на добу.

У Нігерії виробництво нафти впало в минулому місяці до 1,44 млн барелів на добу з 1,68 млн барелів на добу в листопаді.

Реклама:

Саудівська Аравія скоротила видобуток на 100 тисяч барелів на добу - до 10,42 млн барелів на добу, в січні-червні вона обіцяла знизити показник до 10,06 млн барелів на добу.

Тим часом Ірак, який займає друге місце за обсягами нафтовидобутку серед країн картелю, наростив цей показник на 70 тисяч барелів на добу в грудні, до 4,63 млн барелів на добу.

У Лівії також спостерігалося збільшення виробництва нафти - на 40 тисяч барелів на добу, до максимуму за два роки, 620 тисяч барелів на добу.

В ході засідання 30 квітня в Відні країни ОПЕК ухвалили рішення про зниження видобутку нафти на 1,2 млн барелів на добу до 32,5 млн барелів на добу з 1 січня 2017 року за умови, що країни, що не входять в ОПЕК, знизять видобуток на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія - на 300 тисяч барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!