Плотницький не виключив, що "ЛНР" може платити за воду вугіллям

Середа, 11 січня 2017, 15:03

Лідер так званої "ЛНР" Ігор Плотницький стверджує, що проблему оплати Києву за воду для окупованої частини Луганської області вирішено.

"Насправді питання принципове вирішено – і подача води зараз є", – цитує його сепаратистський ресурс "Луганский информационный центр".

"Ми справді споживаємо воду поки з тієї території, ми готові її оплачувати, тим більше, що в нас є можливості цієї оплати. Це, зокрема, вугілля – ми проводимо взаємозалік, або це буде фінансування за якимись іншими можливостями", – заявив лідер луганських сепаратистів.

Він додав, що в майбутньому вони будуть робити дедалі більше для того, щоб забезпечити людей Луганщини власною водою. "Можливості для цього є", – запевнив Плотницький.

Реклама:

"Весь 2016 рік ми багато робили для того, щоб (самопроголошена – ред.) Республіка була з водою. Але ще з травня-червня ми помітили таку тенденцію: щойно ми говоримо… про те, що досягли якихось результатів, відкрили додаткові свердловини, пішла вода в такій-то кількості, рівно на стільки Україна нам воду перекривала", – заявив він.

"Тобто вони дуже уважно стежать за всіма нашими виступами, аналізують і роблять ось такі от речі. Тому з певного моменту ми перестали називати конкретні цифри, скільки, чого, як, і де ми робимо", – сказав лідер т.зв. "ЛНР".

За словами Плотницького, зараз на окупованій частині Луганської області "глобальної проблеми з водою" немає.

"У нас і до війни в дуже багатьох селищах (вода) була за графіком. На сьогодні ці питання значною мірою вирішено, графіки ще залишилися, не приховую, але вони, я б сказав, краще виконуються й довший проміжок подачі води людям", – зазначив він.

"До того моменту, поки ми повністю закінчимо свої вирішення питань із забезпечення Республіки водою, так, ми на Мінських переговорах домовилисяпро те, що ми згодні піти на ті умови, які просить Київ щодо сплати за воду. Хоча Порошенко своїх обіцянок відкрити банки на території ЛНР не виконав, тобто мизнайшли можливість, як здійснити оплату за воду, яку ми споживаємо", – заявив Плотницький.

"Хоча, якщо бути ще точнішим, то в бюджет України і в 2014, і в 2015, і в 2016 році було закладено подачу сюди води, заробітної плати, пенсії для наших жителів. Але ви розумієте, що цих грошей наші жителі не побачили. Якщо по-чесному, то могли б вони й взаємозарахування зробити. Але ми, на відміну від Порошенка, не будемо такими дріб'язковими", – додав він.

Як відомо, 1 грудня 2016 року на окуповану проросійськими бойовиками частину Луганської області припинили подачу води з підконтрольної Києву території, бо лідери "ЛНР" не розплатилися за поставлену воду.

6 січня 2017 року КП "Попаснянський районний водоканал" перерахували частину боргу – 10,5 мільйонів гривень за водопостачання непідконтрольних уряду України територій. Це дозволило підприємству погасити заборгованість перед постачальником електроенергії й поновити поставки питної в напрямку захопленого Луганська.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!