"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S.Group звинувачує "АТБ-Маркет" в замаху на ТОП-Менеджера компанії

Середа, 11 січня 2017, 14:05

Корпорація S.Group заявляє про замах на життя генерального директора ТОВ "Снек-Експорт" Сергія Білого і безпосередньо пов'язує цю подію з бізнес-конфліктом з групою "АТБ-Маркет".

Про це повідомляє прес-служба S.Group.

Як зазначається, 31 грудня 2016 року в Дніпрі, недалеко від офісу S.Group невідомий в масці напав з ножем на генерального директора ТОВ "Снек Експорт" Сергія Білого.

"В результаті глибоких ножових поранень він дивом залишився живий, серйозно пошкоджена легеня, повністю порвані сухожилля руки, її працездатність під питанням. Протягом десяти днів Білий знаходився в реанімації", - пише прес-служба компанії і заявляє, що загроза смерті минула.

Реклама:

Представники S.Group подали заяву про замах на вбивство до місцевого управління Національної поліції, де порушено кримінальне провадження за первісною кваліфікацією ст. 121 ч. 1 Кримінального кодексу (умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження, санкція - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років).

Представники S.Group відзначають, що це вже не перше жорстокий напад на співробітників підприємств корпорації.

"Раніше в 2016 році кілька ключових менеджерів постраждали від схожих травм, в зв'язку з чим змушені були проходити тривалу реабілітацію. Кримінальні справи по цим нападам сьогодні знаходяться в стадії розслідування", - йдеться в повідомленні.

S.Group безпосередньо пов'язує напад з бізнес-конфліктом, який відбувається між підприємствами корпорації S.Group і групою "АТБ-Маркет", і який виражається, зокрема, в ряді судових позовів щодо боргів "АТБ" перед S.Group за поставлену продукцію і ненадані послуги.

"Ми вважаємо використання кримінальних методів протистояння в корпоративному конфлікті переходом риси з боку опонентів і публічною демонстрацією небажання вести цивілізований діалог", - заявляють в компанії.

в 2014 році ряд підприємств, що входять до складу S.Group, подали до ТОВ "АТБ-маркет" ряд позовів про стягнення заборгованості на 36 мільйонів гривень та штрафних санкцій за договорами поставки.

"Всі ці судові суперечки ТОВ "АТБ-маркет", природно, програло і заборгованість за всіма договорами поставки оплатило з урахуванням штрафних санкцій", - писало "Дзеркало тижня", описуючи даний конфлікт в лютому 2016 року.

Пізніше, в 2015-му підприємства S.Group знову подають до ТОВ "АТБ-маркет" 12 позовних заяв вже на суму 110 млн грн.

Як відомо, співвласником роздрібної мережі АТБ є дніпропетровський підприємець Геннадій Буткевич.

Власником S.Group є народний депутат Сергій Рибалка, член фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Як відомо,  Рибалко був співвласником "S. I. Group" (виробництво закусок SEMKI, "Флінт", "Мачо", "Морські" та ін.). У вересні 2014 року корпорація розділилася, а нова компанія Рибалка називається "S. Group".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!