Дизельний скандал: Volkswagen виплатить США 4,3 мільярда

Середа, 11 січня 2017, 09:21

Німецький автовиробник Volkswagen AG погодився виплатити владі США 4,3 млрд доларів для врегулювання "дизельного скандалу", пов'язаного з порушеннями концерном екологічних норм.

Про це пише РБК з посиланням на Reuters.

Компанія підтвердила, що провела переговори з американськими регулювальними органами про укладення мирової угоди з виплати компенсацій, а також планує визнати свою провину за "дізельгейт".

Представники концерну також додали, що витрати Volkswagen на врегулювання скандалу перевищили 19,2 млрд дол.

Реклама:

Як раніше повідомляло агентство з посиланням на наглядову раду компанії, в середу, 11 січня, автовиробник проведе зустріч з Мін'юстом США, на якій планує затвердити цивільне і кримінальне врегулювання конфлікту і офіційно оголосити себе винним.

У вересні 2015 року американська влада звинуватила Volkswagen в підтасовуванні даних про вихлопні гази вироблених компанією дизельних автомобілів. Фальсифікації були виявлені на 11 млн машин по всьому світу, з яких 600 тис. припадає на США.

В кінці грудня 2016 року The Detroit News повідомило, що Volkswagen досяг угоди з американськими регуляторами про виплату близько 1 млрд дол. в рамках "дизельного скандалу".

Кошти будуть спрямовані на викуп і ремонт дизельних автомобілів, в фонд по боротьбі із забрудненням повітря, а також в Каліфорнійську раду з повітряних ресурсів

Як відомо, 10 січня 2017 року Федеральне бюро розслідувань затримало топ-менеджера автоконцерну Volkswagen AG Олівера Шмідта за підозрою в причетності до скандалу з заниженням показників викиду шкідливих газів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: