Кабмін продовжив на рік використання китайського кредиту для "Нафтогазу"

Вівторок, 10 січня 2017, 16:19

Кабмін підтримав продовження терміну доступності кредиту Державного банку розвитку Китаю для "Нафтогаз України" на суму 3,656 млрд дол. до 25 грудня 2017 року.

Про це йдеться в опублікованому на сайті Кабміну розпорядженні від 28 грудня 2016 року, пише УНІАН.

"Підтримати пропозицію МЕРТ та "Нафтогазу" про внесення змін в генеральну кредитну угоду на суму 3,656 млрд. дол. від 25 грудня 2012 року між НАК "Нафтогаз" та Держбанком розвитку Китайської Народної Республіки про продовження терміну доступності кредиту для вибірки до 25 грудня 2017 року", - наголошується в документі.

Також повідомляється, що Кабмін уповноважив міністра фінансів підписувати документи, пов'язані з підтвердженням наданих у 2012 році державних гарантій для забезпечення виконання зобов'язань "Нафтогазу" за даною кредитною угодою.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці 2012 року "Нафтогаз" домовився про залучення у Державного банку розвитку Китаю (China Development Bank Corporation) кредит на суму 3,6 млрд дол. на 19 років для реалізації програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям.

У кінці 2015 року "Нафтогаз" заявляв, що боїться втратити кредит Банку розвитку Китаю, близько 40% якого компанія хоче направити на широкомасштабну заміну котлів населенню для скорочення споживання газу, через повільне погодження проектів фінансування в Україні.

У кінці серпня 2016 року Банк розвитку Китаю продовжив термін доступності цього кредиту для вибірки коштів "Нафтогазом" до 25 грудня 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!