Суд арештував алкоголь Януковича у "Межигір’ї"

Вівторок, 10 січня 2017, 14:18

Печерський райсуд Києва наклав арешт на алкогольні напої, які зберігаються у "Межигір’ї" у провадженні щодо заволодіння майном екс-президентом Віктором Януковичем та ще рядом осіб.

16 грудня 2016 року слідчий суддя Світлана Шапутько задовольнила відповідне клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Максима Бойка.

Бойко просив у кримінальному провадженні №42014000000000069 від 6 березня 2014 року арештувати алкогольні напої, які перебувають на території урочища "Межигір'я" у Київській області.

Суд заборонив службовим особам ТОВ "Танталіт", Януковичу або особам, які будуть діяти від їхнього імені або за їхнім дорученням (довіреністю), відчужувати, розпоряджатися та користуватися цілим переліком алкогольних напоїв.

Реклама:

Деякі напої з цієї великої колекції мають понад 100-річну витримку.

Підозрюваний, звинувачений, їхній захисник, законний представник, інший власник або власник майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Таке клопотання під час досудового розслідування розглядає слідчий суддя, а під час судового провадження – суд.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена впродовж 5 днів із дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Як відомо, у грудні 2015 року повідомлялося, що дві пляшки алкоголю Віктора Януковича викрали з музею корупції в Межигір'ї й перепродали до Лондона.

З березня 2014 року ГПУ розслідує провадження за ч. 5 ст. 191; ч.2 ст.205, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч.3 ст.358, ч.5 ст. 368, ч. 5 ст. 369 КК України за фактом заволодіння колишнім прем'єр-міністром і президентом, екс-головою Мінприроди, екс-головою управління НАК "Надра України" та іншими особами комплексом будівель та споруд урочища "Межигір’я" та будинком № 123-а на вулиці Межигірська у селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, земельними ділянками, на яких він розташований, загальною вартістю1 млрд. гривень, одержання неправомірної вигоди на суму понад 650 млн. грн.

За цим провадженням повідомлено про підозру Віктору Януковичу та його сину Олександру, Едуарду Ставицькому, Павлу Литовченку (керівнику "Танталіт") та Сергію Клюєву.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: