"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева очікує транш МВФ на початку 2017 року

Четвер, 8 грудня 2016, 15:05

Нацбанк розраховує на те, що затримка в графіку кредитування України МВФ за програмою розширеного фінансування EFF буде нетривалою, і четвертий транш буде виділений на початку 2017 року.

Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваємося, що на початку наступного року побачимо засідання директорів, і транш надійде до нас на початку наступного року - в січні-лютому", - сказала вона.

Гонтарева нагадала, що серед основних вимог - прийняття держбюджету на 2017 рік.

Реклама:

"(Вимога) на території Нацбанку - досягнення 40 (найбільшими) банками узгодженої рекапіталізації. Для другої двадцятки банків ми повинні вийти на позитивне значення капіталу до кінця року: 40 банків, на які припадає 96% банківської системи, повинні мати позитивний капітал", - зазначила глава НБУ.

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з 3 по 17 листопада.

За результатами роботи місії МВФ закликав владу прийняти погоджений із програмою співробітництва держбюджет на 2017 рік.

Також місія повідомила, що українській владі потрібно більше часу для виконання поточного етапу програми співробітництва.

У вересні МВФ схвалив надання Україні траншу на 1 млрд доларів.

В оновленому меморандумі співробітництва Україна зобов'язалася перед МВФ провести земельну реформу й прийняти закон про поступове підвищення пенсійного віку громадян.

На початку жовтня Рада продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель строком на 1 рік до 1 січня 2018 року.

Раніше Національний банк очікував надання наступного траншу МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів до кінця поточного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: