"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні до 2019 року може з'явитися 5G

Вівторок, 6 грудня 2016, 15:22

Український мобільний оператор lifecell (дочірня компанія турецького холдингу Turkcell) підписала разом з найбільшими світовими постачальниками телеком-обладнання шведським Ericsson і китайським Huawei меморандум про проведення тестових випробувань технології 5G в Україні.

Про це сторони оголосили в ході спільної прес-конференції, пише liga.net.

Україна стане однією з перших у світі країн, де почнуться публічні випробування 5G.

Цього року про тестування 5G оголосив американський стільниковий оператор AT&T.

Реклама:

Як заявив гендиректор Ericsson Ukraine Войцех Байда, це не означає, що в Україні будуть відбуватися точно такі тести як в США, і їх модель буде скопійована.

Тестова зона під 5G в Україні поки не визначена. Вендори запевняють, що їм не складе проблем завести в країну необхідну кількість обладнання, коли це буде потрібно. І наголошують, що першочергове завдання - протестувати і доопрацювати саму технологію і бізнес-моделі майбутнього, які вона може обслуговувати.

CEO lifecell Бурак Ерсой привів один приклад, для чого 5G в майбутньому може стати в нагоді.

За його словами, ця технологія допоможе організувати досвідченим хірургам проведення віддалених операцій в будь-якій точці світу, так як затримка передачі даних в 5G буде практично нульовою.

Як запевнив глава Національної комісії з питань регулювання зв'язку Олександр Животовський, регулятор буде всіляко підтримувати тести 5G.

Він очікує, що в Україні 5G запрацює синхронно зі світовим запуском в експлуатацію цієї технології. Яка очікується в 2019-2020 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: