Суд зняв арешт з майна екс-власника "Імексбанку" у справі НБУ

Вівторок, 6 грудня 2016, 09:48

Приморський районний суд Одеси 29 листопада задовольнив клопотання екс-власника "Імексбанку" Леоніда Клімова про скасування заходів забезпечення за цивільним позовом Нацбанку.

Про це пише FinClub.

Суд скасував власне рішення від 15 березня 2016 року про арешт майна народного депутата Леоніда Клімова.

Арешт знятий з житлового будинку за адресою м. Одеса, Фонтанська дорога, 149/6, двох зупинок, чотирьох автомобілів Mersedes, акцій ПрАТ "Футбольний клуб Чорноморець", ПрАТ "Страхова компанія "Примор'я", ПрАТ "Чорноморська транспортна компанія".

Реклама:

Це майно було арештоване в рамках справи № 522/179/16-Ц за позовом НБУ до Леоніда Клімова про стягнення заборгованості за кредитним договором про надання стабілізаційного кредиту. Клімов був фінансовим поручителем по зобов'язаннях Імексбанку за цим кредитним договором.

Вже 16 березня Приморський районний суд Одеси задовольнив позов НБУ про стягнення заборгованості за кредитом рефінансування, але 15 липня Апеляційний суд Одеської області відмовив у задоволенні вимог НБУ.

Нацбанк програв власнику "Імексбанку" Климову суд на більш ніж 300 млн гривень, оскільки вирішив судитися з власником збанкрутілого банку вже після того, як закінчився термін поручительства народного депутата.

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ 2 вересня відкрив касаційне провадження за скаргою НБУ, але питання зупинення виконання рішення суду апеляційної інстанції не розглядалося.

Оскільки рішення Апеляційного суду Одеської області про програш НБУ вступило в силу, Приморський районний суд Одеси визнав можливим зняти арешт, який був забезпечувальним заходом у цій справі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!