"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За рік золотовалютні резерви зросли на 16% - НБУ

Понеділок, 5 грудня 2016, 17:31

Міжнародні резерви України на 1 грудня 2016 року становили 15,271 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"У зв’язку з посиленням політичної напруги, необхідністю здійснення платежів за державним боргом та переоцінкою резервних активів за місяць вони зменшилися на 1,6%. Загалом за останні 12 місяців вони збільшилися на 16%", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, у листопаді кошти надходили до міжнародних резервів з двох джерел.

Реклама:

По-перше, від проведення Національним банком інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. По-друге, від Європейської комісії. Надходження на користь Уряду від ЄС становили 59,6 млн доларів.

"Водночас збільшення резервів було нівельовано іншими факторами, які тиснули в бік їх скорочення. Основним чинником була переоцінка резервних активів в бік зниження  в результаті зміцнення долара США до інших валют та падіння цін на золото протягом", - йдеться у повідомленні.

Крім того, з резервів на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті було спрямовано 147,2 млн доларів. З них 94 млн доларів - на обслуговування єврооблігацій уряду та погашення та обслуговування ОВДП.

"За результатами місяця обсяг міжнародних резервів покриває 3,6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій уряду та Національного банку", - повідомляє прес-служба.

Раніше голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Україна стоїть перед загрозою залишитися без підтримки міжнародних організацій.

Нагадаємо, в заяві Міжнародного валютного фонду за підсумками його роботи в Києві вказувалося, що Україні потрібен додатковий час для виконання поточного етапу програми розширеного фінансування.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в даний момент гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: