"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДТЕК Енерго" провів обмін єврооблігацій на нові

П'ятниця, 30 грудня 2016, 20:34

Компанія "ДТЕК Енерго", що входить у фінансово-промислову групу СКМ Ріната Ахметова, в рамках узгоджених раніше з власниками єврооблігацій умов реструктуризації 29 грудня провела обмін випущених раніше облігацій на нові.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в енергохолдингу.

"Цінні папери (...) на суму 750 млн доларів зі ставкою 7,875% річних і на суму 160 млн доларів зі ставкою 10,375% річних об'єднані в єдиний випуск нових єврооблігацій з терміном обігу до 31 грудня 2024 року", - відзначили в "ДТЕК Енерго".

У компанії нагадали, що погашення за новими єврооблігаціями буде здійснюватися двома рівними частинами: 50% - у грудні 2023 року 50% - по закінченню терміну обігу.

Реклама:

"Тендер для банків-кредиторів, на якому "ДТЕК Енерго" запропонував частину банківського боргу в сумі 300 млн доларів конвертувати в єврооблігації, успішно завершено. Банки-кредитори підтримали пропозицію компанії", - повідомили також у енергохолдингу.

За його інформацією, переведення частини банківського боргу в єврооблігації і оформлення довгострокової реструктуризації банківських кредитів планується провести в січні 2017 року.

Як повідомлялося, компанія "ДТЕК Енерго" закінчила 2015 рік з чистим збитком 37,4 млрд гривень.

"СКМ" - найбільша холдингова компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

100% акцій "СКМ" належать українському бізнесмену Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!