"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зима без перешкод. BMW X.

П'ятниця, 30 грудня 2016, 17:55

Взимку аргументи на користь інтелектуальної системи повного приводу звучать особливо переконливо, проте така технологія здатна подарувати особливе задоволення від кермування не тільки у холодну пору року. Завдяки приводу на усі чотири колеса вдається не тільки оптимізувати якість зчеплення коліс з поверхнею і курсову стійкість на снігу, льоду, слизьких дорогах та пухкому грунті, а й відчутно підвищити маневреність при проходженні поворотів.

 

Розробка, на початку 2000-х років, електронного управління розподілу потужності між переднім і заднім мостами відкрила нову главу в історії повнопривідних моделей бренду BMW. За останні роки система повного приводу BMW xDrive значно модифікувалась та стала запорукою успіху лінійки BMW X. 

Більшість автовиробників застосовують повний привід в основному для компенсації дефіциту зчеплення з поверхнею, який характерний для передньопривідних автомобілів, а у системі xDrive вигідно використані переваги заднього приводу. У звичайних умовах більша кількість обертового моменту направляється туди, де вона найкращим чином перетворюється в яскраву динаміку, добре знайому по автомобілям BMW з одним провідним мостом. Іншими словами, велика частина тяги передається на задні колеса з метою підвищення точності рульового управління у поворотах і забезпечення високої курсової стійкості. Це дозволяє отримувати ні з чим незрівнянне задоволення за кермом.

Проте насолода винятковим комфортом починається задовго до поїздки по засніженому бездоріжжю. Гармонійні пропорції, потужні силуети та динамічні лінії автомобілів лінійки BMW X надають їм ефектний зовнішній вигляд та дарують більший рівень безпеки на дорозі.

Реклама:

Однією з найпопулярніших автівок вищезгаданого сімейства, у своєму класі спортивних транспортних засобів для активного відпочинку, є BMW X1. Окрім кращих у класі показників динаміки і паливної економічності, BMW X1 займає особливе місце серед конкурентів завдяки численним перевагам: компактним розмірам, вмісткому салону та інноваційному оснащенню.

Просторий багажний відсік та гнучкий салон зі складною спинкою сидіння переднього пасажира і трансформованим заднім сидінням, дозволяє розмістити все необхідне для захоплюючої подорожі у будь-яку пору року, наприклад лижі або велосипед, а застосована в автомобілі інтелектуальна система повного приводу xDrive забезпечить високоточний аналіз умов руху та дозволить перерозподіляти зусилля мостів за рекордно короткий час: одну 16-ти тисячну частку секунди. Таке функціонування у випереджаючій манері, дозволяє ВМW xDrive по праву називатися єдиною у світі інтелектуальною системою повного приводу та надавати BMW X1 статус ідеального супутника для пізнання невідомого.

На відміну від авто з традиційними системами повного приводу, що реагують безпосередньо на факт появи пробуксовки, BMW X1 з функцією xDrive здатен заздалегідь розпізнати передумови надлишкової або недостатньої поворотності на основі даних системи DSC і запобігти розвитку цих небажаних явищ шляхом випереджального перерозподілу тяги. Наприклад, при появі ризику знесення передніх коліс система миттєво збільшує частку потужності, що передається на задні колеса, та навпаки. У результаті автомобіль проходить поворот з більш високою точністю. Таким чином, система повного приводу готова до ситуації ще до початку пробуксовки коліс, і потужність двигуна без втрат перетворюється у задоволення від кермування.

Знаходячись за кермом BMW X1, водій отримує підтримку від численних системи допомоги, що у будь-який момент гарантують максимальну безпеку та комфорт. Тому можна зосередитись на яскравих моментах поїздки та насолоджуватись безліччю переваг автомобілю лінійки BMW X.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!