Путін заборонив чиновникам володіти іноземними активами через третіх осіб

Четвер, 29 грудня 2016, 20:21

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який забороняє володіння "іноземними фінансовими інструментами" депутатам, чиновникам і силовикам, в тому числі через третіх осіб або довірче управління.

Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, пишуть "Вєдомості".

Документ був розроблений в рамках виконання національного плану протидії корупції і стосується всіх категорій громадян, кому зараз заборонено мати рахунки за кордоном.

Як наголошується в пояснювальній записці до закону, він спрямований на зняття невизначеності в нормативному визначенні поняття "іноземні фінансові інструменти".

Реклама:

Документ також закріплює, що заборона на володіння, користування іноземними фінансовими інструментами включає в себе пряме і непряме (через третіх осіб) володіння і користування такими інструментами.

Крім того, він вносить доповнення до низки федеральних законів, що містять норми про заборону для певних категорій осіб володіти і користуватися ІФІ.

Зокрема, були внесені доповнення, що визначають, що вказане в них поняття "іноземні фінансові інструменти" використовується в значенні закону про заборону чиновникам мати рахунки і вклади за кордоном.

При цьому закон конкретизує категорії іноземних фінансових інструментів, володіння якими потрапляє під заборону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: