Державіаслужба не дозволила Yanair літати до Ізраїлю через борги

Вівторок, 27 грудня 2016, 15:32

Комісія Державіаслужби з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній 27 грудня прийняла низку рішень про рекомендацію голові служби видати або відмовити у видачі призначень низці українських авіакомпаній.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, авіакомпанія Yanair планувала отримати право на щоденні польоти за маршрутом Запоріжжя - Тель-Авів, однак з огляду на те, що на момент подачі заявки вона мала заборгованість по сплаті у авіаспецфонд 195 тис. гривень, їй було відмовлено в задоволенні заявки.

Крім того, Yanair просила розширити частоти на маршруті Львів - Тель-Авів з двох до трьох, а на маршруті Київ - Тель-Авів - з одного до семи рейсів на тиждень.

Реклама:

Комісія Державіаслужби не прийняла рішення ні на користь Yanair, ні на користь МАУ, яка теж просила збільшити частоти, мотивуючи це тим, що діючі правила не передбачають механізму поділу частоти в рамках внесення змін до документа про право на експлуатацію повітряних ліній.

Зараз всі 24 частоти зайняті, тому комісія прийняла рішення відмовити в задоволенні цих заявок.

Нагадаємо, Україна і Ізраїль зняли існуючі обмеження щодо кількості призначених авіакомпаній для регулярних повітряних перевезень за основним маршрутом Київ - Тель-Авів - Київ і іншими маршрутами між країнами, а також щодо пунктів прильоту/вильоту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!