"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Кличка обіцяють 70 мільйонів на ремонт тепломереж

Понеділок, 26 грудня 2016, 17:11

Влада Києва планує в 2017 році направити 70 млн грн зі столичного бюджету на ремонт тепломереж.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми не виділяли кошти на теплоенергетику. Однак, з огляду на факт завершення контракту з "Київенерго", а сьогоднішній стан обладнання є незадовільним, ми починаємо ремонтувати тепломережі і замінювати їх новими енергозберігаючими. Виділяємо 70 млн грн на ремонт найбільш аварійних теплових мереж. Повинні поміняти близько 15 км за ці гроші", - сказав він.

Пантелєєв також сказав, що в 2017 році після завершення дії угоди "Київенерго" з управлінням столичними тепловими мережами місто може тимчасово прийняти на себе функції з управління такими активами, поки буде проходити пошук нового інвестора.

Реклама:

"Функції "Київенерго" буде виконувати муніципальна структура, в той же час паралельно ми будемо шукати інвестора. Як ми бачимо, це може бути потужна міжнародна компанія, яка на конкурсних умовах зможе зайти і ефективно управляти енергетикою Києва. З огляду на, що теплоенергетика в країні збиткова, особливо охочих немає. Ми усвідомлюємо, що місту потрібно буде звалити цей тягар на свої плечі і спробувати зробити краще, ніж це було до цього", - зазначив заступник голови КМДА.

За словами Пантелєєва, у 2017 році столична влада планує направити 15,9 млн грн на установку індивідуальних теплових пунктів (ІТП), лічильників тепла та впровадження системи дистанційного регулювання теплопостачання в установах бюджетної сфери.

"Ми плануємо створити систему, яка за допомогою дистанційного управління буде регулювати споживання тепла школами, дитсадками. Все буде здійснюватися автоматизовано: ми будемо бачити температуру в класах, групах, регулювати поставки тепла, забезпечуючи комфорт. Ми хочемо мати цю систему вже в наступному році" , - зазначив він.

Крім того, повідомив Пантелєєв, в декількох бюджетних установах Києва передбачається впровадити альтернативні джерела енергії - сонячні колектори, панелі, теплові насоси. На їх термомодернізацію буде виділено 30 млн грн.

Крім цього, до 30 млн грн з 20 млн грн в 2016 році зросте фінансування міської програми утеплення багатоквартирних житлових будинків "70 на 30" для організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК).

"У нас з'явилася нова програма "70 на 30" для всіх житлових будинків (без управління ОСББ та ЖБК), - додав чиновник. - Тобто, всі наші звичайні будинки зможуть отримати 70% коштів на будь-які роботи капітального ремонту, які в основному так чи інакше прив'язані до енергозбереження. На цю програму вже виділено 10 млн грн".

За його даними, на установку ІТП в багатоквартирних житлових будинках Києва в 2017 році передбачено 35 млн грн, на завершення програми установки лічильників тепла - 26,8 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: