Путін розраховує, що ціна на нафту стабілізується на рівні 55 доларів

П'ятниця, 23 грудня 2016, 14:04

Росія розраховує на стабілізацію цін на нафту в другому півріччі 2017 року на нинішньому рівні - близько 55 доларів за барель

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на щорічній прес-конференції, пише Прайм.

"Ми вважаємо, що в другій половині 2017 року надлишки нафти з ринку підуть, і ціни на нафту стабілізуються. Розраховуємо, що вони стабілізуються на сьогоднішньому рівні", - сказав Путін.

Станом на 13.17 п'ятниці вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent становила 54,74 долара за барель, лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - 52,64 долара за барель.

Реклама:

Путін заявив також, що угода нафтовидобувних країн щодо скорочення видобутку призведе до зростання цін на нафту, а їх підвищення на 10 доларів в порівнянні з закладеними в федеральний бюджет РФ 40 доларами дасть йому 1,75 трильйона рублів додаткових доходів на рік.

"Це буде плавне скорочення, яке на загальний обсяг видобутку майже не вплине, для нас це прийнятно абсолютно. Але ми розраховуємо на те, що це призведе до підвищення цін на нафту, а це вже сталося", - сказав глава РФ, відповідаючи на питання про вплив угоди нафтовидобувних країн по скороченню видобутку на економіку РФ.

"Хочу вам сказати, що якщо такий стан справ втримається, який буде ефект для країни, для бюджету і для наших компаній. Різниця в цінах на нафту в 10 доларів означатиме додатковий дохід бюджету 1,750 трильйона рублів. А для нафтових компаній, не дивлячись на зниження видобутку, різниця в ціні в 10 доларів дасть додатковий дохід в розмірі 750 мільярдів рублів. Тобто в кінцевому підсумку всі будуть у виграші", - зазначив Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: