"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ: Капіталізація Приватбанку не вплине на валютний ринок

Четвер, 22 грудня 2016, 19:27

Капіталізація державою Приватбанку не матиме значного впливу на макрофінансову стабільність.

Про це йдеться в повідомленні регулятора.

"Ризики порушення макрофінансової стабільності є мінімальними за поточного стану економіки, яка виходить на траєкторію сталого зростання і характеризується стабілізацією інфляційних та курсових очікувань", - говориться в повідомленні.

Як повідомляється, рішення про перехід Приватбанку в державну власність дозволило усунути системний ризик для фінансової стабільності. Воно не матиме значного впливу на валютний ринок України і макроекономічні показники.

Реклама:

Прес-служба зазначає, що НБУ 20 грудня з метою підтримки ліквідності, забезпечення безперебійного обслуговування клієнтів, роботи відділень і банкоматів, своєчасного здійснення розрахунків надав банку кредит рефінансування на 15 млрд грн.

Надалі регулятор, в разі необхідності, також буде підтримувати Приватбанк ліквідністю, як шляхом надання кредитів під заставу ОВДП, так і їх викупу.

У разі надання банку підтримки ліквідності збільшення грошової пропозиції через цей канал буде істотно розтягнуто в часі.

Крім того, обсяг монетизації ОВДП буде істотно менше обсягу капіталізації банку, оскільки потреби Приватбанку в додатковій ліквідності не будуть значними, пише НБУ.

 

Нагадаємо, ввечері 18 грудня Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.

Читайте також: Як рятували Приватбанк, і що відбувалося за лаштунками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!