На держсекретаря Мінекології претендують фігуранти корупційних скандалів

Четвер, 22 грудня 2016, 13:24

У списку кандидатів на посаду Державного секретаря Міністерства екології опинилися фігуранти корупційних скандалів.

Про це свідчать результати моніторингової місії ДоброЧесно спільного проекту Реанімаційного пакету реформ та "Наших грошей".

Загалом на посаду держсекретаря претендують 18 осіб. Серед них є колишній заступник голови Київської ОДА Віри Ульянченко Віктор Вакараш.

Також у списку претендентів – Ігор Артеменко, котрий у 2011-2012 роках був помічником міністра юстиції Олександра Лавриновича. Співзасновник ГО "Українська асоціація прокурорів" (серед засновників ГО, зокрема, Віктор Шокін).Ця ГО під керівництвом екс-заступника Генпрокурора Олександра Шинальського опинилася у центрі скандалу у 2009 – група депутатів оприлюднила інфо, що "Асоціація" звернулася до бізнес–структур з пропозиціями перерахувати їм гроші.

Реклама:

Серед скандальних імен там також фігурує Олександр Лавринчук, який раніше обіймав посаду голови Державної продовольчо-зернової корпорації України. За інформацією ЗМІ пов’язаний з оборудкою із закупівлі 120 комбайнів за завищеними цінами. Крім того, Лавринчук був втягнутий в скандал, пов'язаний із продажем недоторканного запасу Аграрного фонду - близько 1 млн тонн продзерна.

Тоді повідомлялося, що велика частина недоторканного запасу продовольчого зерна фонду була продана трейдерам за заниженими цінами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: