"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мережа гральних клубів записана на водія і екс-співробітника МВС

Четвер, 22 грудня 2016, 12:42

Низка незаконних гральних клубів "В мережі" оформлена на екс-працівника МВС, який може бути пов’язаний із екс-заступником Арсена Авакова.

Про це йдеться у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Пошук на он-лайн карті видає лише в Києві понад 80 гральних точок однієї з кількох великих гральних мереж - "В мережі".

Офіційний засновник ТОВ "В мережі" - Сергій Приліпко. Донедавна - співробітник  спецпідрозділу МВС "Кобра", прописаний у міліцейському гуртожитку в Києві. Окрім гральних клубів на нього оформлені охоронні компанії "Гарант сервіс 2016" та "Українське бюро охоронної безпеки". Нині чоловік мешкає з родиною у невеличкій квартирі у Василькові. Та за словами сусідів і дружини - працює водієм.

Реклама:

На початку листопада 2016 року Аваков знову пообіцяв закрити гральні заклади, зокрема і клуби "В мережі". Після цього клуби одразу зняли вивіски або замінили їх на "Онлайн". Робота при цьому не зупинилась.

Як з’ясували журналісти, гральний бізнес "В мережі" організований за принципом франшизи. Одна гральна точка вартує її власнику 15-20 тис. доларів. 30-36% від загального прибутку власник клубу ігрових автоматів віддає власнику франшизи. Як йдеться в програмі-розслідуванні, останній, в свою чергу, гарантує власнику гральної точки - безпеку від правоохоронців.

Сама компанія прописана у адмінкорпусі старого заводу на околиці Києва. Адміністратор будівлі підтвердив, що  компанія "В мережі" дійсно раніше розташовувалась за цією адресою, але влітку з’їхала. Також чоловік натякнув, що за номінальним власником гральної компанії стоїть МВС: "та вже знаєте, скільки тут міліції було. Я вже давав пояснення… До Авакова усі питання. До Авакова. Він кришує це…"

У березні поточного року поліція виписала Приліпко штраф за порушення правил дорожнього руху. У цей час екс-мвсник керував автівкою, зареєстрованою на колишнього нардепа-регіонала Володимира Продивуса.

Раніше журналісти розповідали про тісні стосунки Продивуса із колишнім заступником міністра внутрішніх справ - Сергієм Чеботарем.

Нагадаємо, Сергій Чеботар є фігурантом оборудки за участю сина Авакова Олександра, щодо закупівлі МВС рюкзаків по завищеній ціні.

Викликані знімальною групою представники поліції виявились не в змозі ані закрити гральний заклад, ані зупинити його діяльність, ані навіть вилучити техніку. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: