У Нацбанку назвали умови для скасування валютних обмежень

Четвер, 22 грудня 2016, 11:30

Національний банк України може зняти валютні обмеження з ринку після отримання четвертого траншу Міжнародного валютного фонду - вже на початку наступного року.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

"Націоналізація Приватбанку, стабільна ситуація на ринку, приплив валюти, ухвалення бюджету - все це сприятиме отриманню четвертого траншу МВФ. Що стане позитивним сигналом для зняття валютних обмежень", - повідомив Чурій.

При цьому місію МВФ і перегляду програми розширеного фінансування Нацбанк очікує на початку наступного року.

Реклама:

"Нинішнього року цього (перегляду програми - ред.) точно не відбудеться. Наступного тижня у Європі, Америці - свята. Думаю, до цього питання ми повернемося на початку наступного року", - додав заступник голови регулятора.

Щодо точної суми траншу, чи буде його обсяг, як і планувалося, 1,3 млрд доларів, Чурій зазначив, що це питання до кредитора, Міжнародного валютного фонду. "Він вирішує суму траншу, який готовий надати нашій країні", - уточнив він.

Як повідомлялося, в 2016 співробітництво між Україною і Міжнародним валютним фондом після річної перерви все ж продовжилося.

Після формування нового уряду і виконання умови щодо підвищення тарифів на послуги ЖКГ у вересні Київ отримав третій транш МВФ – 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!