Рада додатково виділила 2,5 мільярда на пільги та субсидії

Вівторок, 20 грудня 2016, 14:01

Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету, якими передбачається збільшення на 2,451 млрд гривень субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню.

За відповідне рішення проголосували 246 народних депутатів.

Парламент збільшив на 2,451 млрд гривень (або на 6%) субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття.

Законом для збалансування бюджетних показників внаслідок збільшення вказаних видатків зменшено видатки для Пенсійного фонду за бюджетною програмою "Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду" на таку ж суму.

Реклама:

Крім того, законом передбачається, що у разі відхилення офіційного курсу гривні до долара на 31 грудня 2016 року від курсу, що застосовувався під час складання державного бюджету, допускається відхилення від граничного обсягу державного боргу і гарантованого державою боргу на такий офіційний курс.

Закон прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!