"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Париж, Мадрид та Афіни хочуть заборонити дизельні авто до 2025 року

П'ятниця, 2 грудня 2016, 18:31

Керівники Парижа, Мадрида, Афін і Мехіко домовилися реалізувати заборону на використання всіх дизельних автомобілів і вантажівок до середини наступного десятиліття для поліпшення якості повітря.

Про це повідомляє ВВС.

Керівники міст заявили, що жителям будуть надавати пільги для використання альтернативних транспортних засобів, а також заохочуватимуть пішохідний та велосипедний рух.

Париж вже зробив низку кроків для скорочення впливу дизельних автомобілів і вантажівок на повітря. Транспортним засобам, зареєстрованим до 1997 року, заборонений в'їзд в місто, а додаткові обмеження будуть з’являтися кожен рік до 2020 року.

Реклама:

Окрім того, раз на місяць дорогу уздовж Єлисейських полів закрита для руху, а зовсім недавно правий берег річки Сени, де проходила двосмугова автомагістраль, зробили пішохідною.

Використання транспорту на дизельному паливі потрапило під пильну увагу в останні роки через побоювання з приводу його впливу на якість повітря.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) каже, що близько трьох мільйонів смертей щорічно пов'язані з впливом забрудненого атмосферного повітря.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: