Американська Nikola Motor представила першу водневу вантажівку

П'ятниця, 2 грудня 2016, 13:06

Американська компанія Nikola Motor Company представила першу в світі водневу вантажівку Nikola One.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пише N+1.

Як повідомляється, серійне виробництво транспортного засобу, призначеного для перевезення на далекі маршрути, планується почати в 2020 році.

 

Нова вантажівка зроблена повністю електричною без використання бензинових або дизельних "екстендерів", як це зроблено, наприклад, на гібридних автомобілях.

Реклама:

Вантажівка виконана на шестиколісному шасі, кожне колесо якого приводиться в рух через редуктор від власного електромотора.

 

За живлення відповідає літій-іонна акумуляторна батарея, що складається з 32 тис. осередків. Ємність батареї становить 320 кВт-год.

На повному заряді батареї і заправці водневого паливного бака вантажівки в залежності від режиму їзди і навантаження зможе проїжджати від 1,3 до 1,9 тис. кілометрів.

Nikola One здатна розвивати максимальну швидкість 105 км/ч. Бортова система управляє кожним колесом окремо, покращуючи маневреність машини.

З нуля до 96,5 км/год (60 миль в годину) нова вантажівка під навантаженням зможе розганятися за 30 секунд. Електровантажівки будуть здаватися в лізинг, причому перші клієнти за цим договором зможуть заправляти машини воднем безкоштовно.

У кабіні вантажівки компанія розмістила два ліжка, холодильник, туалет, 40-дюймовий телевізор з приставкою Apple TV, мікрохвильову піч і комп'ютер з підключенням до Wi-Fi і 4G LTE.

Вартість вантажівки не розкривається, але зарезервувати такий автомобіль вже можна за одну тисячу доларів.

Компанія почне будувати перші водневі заправки в 2018 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: