Порошенко одобрив списання "Південмашу" 400 мільйонів боргів

П'ятниця, 2 грудня 2016, 11:49

Президент Петро Порошенко підписав закон про списання державному підприємству "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" 400 млн гривень заборгованості за спожиту електроенергію.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту №5281 на сайті Верховної Ради.

Як відомо, закон передбачає спрямування податкової заборгованості та податкових зобов'язань з податку на прибуток вугледобувних підприємств на погашення заборгованості "Південмашу" за спожиту електроенергію, яка станом на 1 січня поточного року становить 400 млн гривень.

Як зазначається у документі, ці кошти в повному обсязі будуть спрямовані до державного бюджету у вигляді сплати вугледобувними підприємствами податкового боргу та реструктуризованих (розстрочених, відстрочених) грошових зобов'язань з податку на прибуток.

Реклама:

"Прийняття законопроекту дозволить уникнути банкрутства державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова", сприятиме підтримці та фінансовому оздоровленню одного з головних підприємств  космічної галузі, дозволить здійснити подальший розвиток та підвищення конкурентоспроможності України на світовому ринку космічного машинобудування та озброєнь",- йдеться в записці.

Крім того, згідно із документом, податкова заборгованість, в тому числі реструктуризовані зобов'язання вугледобувних підприємств станом на 1 липня становить близько 700 млн гривень.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада в цілому прийняла закон, яким списала заборгованість "Південмашу".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: